Coaching

Coaching bij Leven met Visie

 

 

Ik heb vanaf eind 2011 de Opleiding Integraal Leiderschap bij Venwoude gevolgd. Deze intensieve coachopleiding van hoge kwaliteit bestond uit 4 studiejaren: 2 jaar zelfonderzoek, theorie en praktijk van het coachen, 1 jaar supervisiebijeenkomsten en 1 jaar met meerdere stages als coach bij trainingen persoonlijke ontwikkeling (zoals het Centaur traject), het coachen van meerdere mensen en het schrijven van een scriptie. Op 26 september 2015 ben ik afgestudeerd als integraal coach.

Momenteel [vanaf 1 oktober 2016] heb ik ruimte om mensen te coachen. Wil je graag eens iemand mee laten kijken met de dingen in je leven die (soms steeds weer) niet lekker lopen of wil je een visie ontwikkelen op de punten waar het jou echt over gaat in het leven, neem dan gerust en vrijblijvend contact met mij op. Ook kan ik je begeleiden bij thema’s zoals boosheid, vergeving/wrok, man zijn in deze tijd, relateren of wanneer je je slachtoffer voelt van andere mensen. Er zijn altijd andere perspectieven te ontdekken waardoor je levenslust weer kan gaan stromen.En je krijgt weer overzicht over je leven, zoals op de mooie foto hierboven. Mijn uitgangspunt is ‘heelheid’; jij bent helemaal goed zoals je bent. En vandaar uit kijken we samen verder naar wat er belangrijk voor je is en eventueel verdere stappen in wil maken. De kiezelsteen hierboven symboliseert voor mij onder andere deze heelheid.

Ik coach ‘lichaamsgericht’, dat betekent dat ik eenvoudige lichamelijke oefeningen gebruik bij het coachen en soms ook – als dat passend is voor je – een korte meditatie of Mondo Zen (zie de aparte pagina daarover).

Ik coach in het coachhuis in Haarlem, Utrecht, Amsterdam tegen een vergoeding van 60 euro per sessie (ongeveer 1,15 uur), inclusief reiskosten/-tijd. Vanaf 1 januari 2017 coach ik ook in mijn nieuwe woning in Utrecht Leidse Rijn. De kosten zijn dan 50 euro per sessie. Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 8-12 sessies.

Wat ik je te geven heb in mijn coaching is mijn eerlijkheid, mijn liefdevolle scherpte, mijn moed om naar mijzelf te kijken en ik weet wat het is om te vallen en net een keer vaker op te staan. Ik sta naast je, terwijl jij de klus doet voor jezelf en de mensen om je heen.

Een mooie reactie van Bas op ons coachtraject:

‘Toine bood mij begin 2015 aan een traject bij hem te volgen. Gewoonlijk ben ik enigszins huiverig voor en zelfs cynisch over dergelijke zaken doch er waren genoeg redenen om het te proberen. Gedurende de samenwerking bleek mij dat Toine zorgvuldig en kordaat leidt, oprechte aandacht voor de mens heeft en tegelijk professionele afstand bewaart en tot slot concreet inzicht verschaft via zijn deskundigheid. Dit laatste heb ik uitdrukkelijk als meerwaarde ervaren. Ik ben rustiger en meer beschouwend geworden. Ik durf mijn goede en minder goede kanten beter te benoemen ofwel mijn zelfreflectie is gegroeid. En dat in voor mij niet makkelijke levensomstandigheden. Ook ben ik meer dan voorheen gericht op heldere oplossingen middels overwogen optreden in plaats van deze te bereiken middels controverse. In de praktijk merk ik dit direct door mijn manier van reageren op bepaalde vragen e.d. De interactie met anderen verloopt daardoor beter en prettiger. Dit soms ook pittige en confronterende traject heeft mij beslist goed gedaan. Ik bedank Toine hartelijk voor zijn zorgvuldige en integere werkwijze en ik wens hem graag alle goeds toe.’

Bas de Groot (54 jaar) te Wassenaar/1 september 2015

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren